Tips til fjerning av nupper

Hva kommer nupper av?

Nupper dannes av overflødige fibre og er en helt naturlig prosess. Det er likevel noen faktorer som påvirker i hvilken grad et plagg danner nupper.

Friksjon mot andre overflater, som vesker, belter, jakker og sitteputer, er med på å framprovosere nupper. Det samme er daglig bruk og områder på plagget som er utsatt for mye bevegelse.

Dersom et plagg vaskes feil, for hardt eller med et vaskemiddel som ikke er beregnet for materialene i plagget, kan dette slite på og ødelegge fibrene og videre danne nupper. Å tørke et plagg i tørketrommel fører til mye gnissing og friksjon og er en sikker oppskrift.

De siste faktorene som påvirker hvorvidt et plagg nupper eller ikke kan være kvaliteten på stoffene og kvaliteten på produksjonen av et plagg. Likevel, selv om et plagg er av ypperste kvalitet og fra de beste fabrikkene, vil overflødige fibre danne nupper ved faktorene som er nevnt i de to foregående avsnittene.

Så, hva gjør man når nuppene titter frem?

Å fjerne nupper på et plagg kan gjøre de største underverker, og resultatet er ofte en "helt ny genser". Fjerning av nupper gir plaggene dine lang ekstra levetid, og vi har satt sammen en liten guide til hvordan du skal gå fram.

  1. Vi anbefaler å bruke en elektrisk nuppefjerner, da denne virker skånsomt på plaggene. Bruk av en nuppekam eller for eksempel en høvel kan lage hull eller dra ut hele tråder, og kan videre ødelegge plagget ytterligere. Nuppefjerneren fra Steamery er bygget opp slik at roterende kniver kutter overflødige fibre og tråder med trygg avstand til plagget.
  2. Vær obs på at plagg som er strikket med ribbetekstur eller andre dype teksturer, som hullmønster, patent eller lignende, kan ta skade dersom nuppefjerneren får for mye tilgang og drar med seg eller kutter tråder.
  3. Plagget bør være rent og tørt før du starter behandlingen.
  4. Start med å teste på et lite område av plagget, for å bli komfortabel med bevegelsen og kraften som må legges i, samt for å teste om plagget er mottagelig for behandlingen.
  5. Hold bevegelsen jevn, gjerne med sirkelbevegelser, og unngå å bruke nuppefjerneren for lenge på samme sted.
  6. Rens nuppefjerneren for nupper og fibre etter hvert bruk.

Resultat