333-metoden: Norsk sommerferie

Det er tid for tredje versjon av 333-metoden, som går ut på å kombinere ni plagg på ulike måter for å skape hele 27 ulike antrekk. Vi elsker metoden, fordi den gir oss mulighet til å tenke smart, være kreative og denne gangen cruise gjennom den norske sommeren med et nytt antrekk for hver dag i en måned.

Norsk sommerferie

I denne utgaven av 333-metoden, har vi tatt for oss temaet "Norsk sommerferie". Under er det illustrert et forslag til ni plagg - hvorav tre er strikkeplagg, tre er kjoler og tre er sko - som du kan ha med deg i bilen og som gir deg hele 27 antrekk til sommeraktiviteter i Norge.

 

Strandtur

Grillkveld

Fest på campingen


Vårt langstrakte land - som vi ofte beskriver det som - byr på mer enn bare ulike aktiviteter. Med en breddegrads-variasjon på 14,5 og nesten 180 mil, og ikke minst variasjonen i høyde over havet, må man på en norgesferie også belage seg på mye ulikt vær og ulike temperaturer. Med dette forslaget til hva du kan pakke med deg, eller ha liggende i sommergarderoben din hjemme, er du kledd for både kalde dager med kjølig vind og varme dager med solskinn, måkeskrik og bølgesus.

Lag din egen garderobe

Forslaget vårt er selvsagt bare et av millioner, men vi håper du blir inspirert til å sette sammen din egen garderobe. Vårt forslag består utelukkende av salgsvarer, så her er det bare å la seg rive med. Her er noen råd på veien:

Strikk til kalde kvelder
Det blir som regel kaldt på kveldstid, selv om sola steker på dagen. Minst et strikkeplagg bør derfor inkulderes i garderoben din. 

Ulike lengder på kjolene
En lang og sort kjole varmer bedre enn en kort og tynn, og passer fint dersom det ikke ryker av gradestokken. De andre kjolene vi har valgt i eksempelet vårt er korte, med henholdsvis korte og lange ermer. Her har vi tenkt variasjon.

Variasjoner i utseende og funksjon
Av sko er det fort gjort å bli klam bare av tanken på å loffe rundt i tette sneakers. Vi har derfor - noe optimistisk - tatt med oss to par sandaler, hvorav et pent og et sporty, i tillegg til et par lette canvassko.

222- eller 444-metoden
Vi bruker 333-metoden som utgangspunkt fordi den gir oss et høyt antall kombinasjoner med relativt få plagg.

Dersom du dropper en av hver plaggkategori, og pakker med deg to overdeler, to underdeler og to par sko, har du faktisk hele åtte antrekk.

Et ytterligere plagg per plaggkategori gir deg hele 54 ulike antrekk, mens en ekstra kategori, som for eksempel hatter, solbriller eller jakker, gir deg samme antall variasjoner.

Husk
333-metoden er super å bruke for å sikre deg en variert garderobe med relativt få antall plagg. På Norgesferie er det likevel noe mer som bør med:

  • Solbriller til solfylte dager eller lange dager i bil.
  • En solhatt eller caps kan være fint å ha for å skygge for ansiktet.
  • Badetøy - ingenting er som et friskt bad i et av Norges 450 000 innsjøer. 
  • Regntøy og støvler. Yep, it's Norway.

GOD NORGESFERIE!