333-metoden: Strandferie-edition

Vi har tidligere skrevet om 333-metoden, som går ut på å kombinere ni plagg på ulike måter for å skape hele 27 ulike antrekk. Vi elsker metoden, fordi den gir oss mulighet til å tenke smart, være kreative og samtidig ha en basegarderobe med et nytt antrekk for hver dag i en måned.

Strandferie

I denne utgaven av 333-metoden, har vi tatt for oss temaet "strandferie". Under er det illustrert et forslag til ni plagg - hvorav tre er overdeler, tre er underdeler og tre er sko - som du kan ha med deg i kofferten din og som gir deg hele 27 ferieantrekk.

 

Til stranda

Shoppingtur på promenaden

Uforglemmelig kveld på byen

Det finnes ikke grenser for hvilke type utflukter som kan dukke opp på en strandferie, og med 333--metoden er du sikret antrekk til alle anledninger. Ja, til og med en fjellvandring i het varme.

Dersom du i tillegg er smart og pakker med deg et par solbriller, en allsidig strandveske og en luftig cardigan , kan ikke kleshaugen i kofferten svikte deg.

Lag din egen garderobe

Forslaget vårt er selvsagt bare et av millioner. Men vi håper du blir inspirert til å sette sammen din egen garderobe. Eller i dette tilfellet, feriekoffert. Her er noen råd på veien:

Lett og luftig
Lin er gjenganger i vårt eksempel. Linplagg er lette og svale, tar lite plass og passer sammen med andre linplagg samtidig som det mykner opp et ellers "hardt" antrekk.
NB! Lin skrukker, så heng det opp så fort du kommer på hotellrommet.

Fargevariasjoner
Det er fort gjort å finne seg en 333-garderobe som består av bare favorittfargen din. Det som er hakket mer utfordrende er å teste plagg som du i utgangspunktet ikke hadde sett for deg kunne være aktuelle i din garderobe. I vårt eksempel har vi tatt med en blå denimshorts som kontrast til de lyse overdelene, i tillegg til et sort skjørt og sorte sandaler for å bryte opp det lette og pene.

Variasjoner i utseende og funksjon
Et par pensko, et par komfortable sandaler og et par myke joggesko er skoutvalget i vårt eksempel. Du må gjerne bytte ut joggeskoene med et par lyse sandaler, eller penskoene med skoletter eller enda et par sandaler. Det viktigste er at alt passer med alt, og samtidig gir deg en variasjonsmulighet i antrekkene.

Utvalget av overdeler består av en allsidig singlett (som til og med kan brukes begge veier og dermed gi deg mulighet for ni ytterligere variasjoner), en sval linskjorte med 3/4 ermelengde, som er pen både utenpå og "tucked", og en pen bluse med korte ermer som best kan styles opp eller ned med valg av underdel og sko.

Underdelene vi har tatt med i kofferten består av en linshorts, som kan brukes til både pent og til hverdags, en denimshorts som gir deg muligheten til å være enda mer hverdagslig eller enda mer stylet. Denimshortsen kan også brettes opp i beina og gir deg sånn sett enda hele ni mulige antrekk.
Linskjørtet har lengre lengde en shortsene som er med, og gir dermed mulighet for mer eleganse. Samtidig kan fint det brukes til hverdags.

Et plagg, flere funksjoner
Som nevnt i to eksempler ovenfor, kan du skape deg hele ni ekstra variasjoner dersom du velger et plagg som kan brukes på ulike måter.

222- eller 444-metoden
Vi bruker 333-metoden som utgangspunkt fordi den gir oss et høyt antall kombinasjoner med relativt få plagg.

Dersom du dropper en av hver plaggkategori, og pakker med deg to overdeler, to underdeler og to par sko, har du faktisk hele åtte antrekk.

Et ytterligere plagg per plaggkategori gir deg hele 54 ulike antrekk, mens en ekstra kategori, som for eksempel hatter, solbriller eller jakker, gir deg samme antall variasjoner.

Husk
333-metoden er super å bruke for å sikre deg en variert garderobe med relativt få antall plagg. I en strandferiekoffert er det likevel noe mer som må med:

  • Solbriller er essensielt.
  • En solhatt eller caps kan være fint å ha for å skygge for ansiktet.
  • En lett jakke, blazer eller cardigan kan være fin til kalde kvelder eller på reisen.
  • Smykker og ørepynt gir kveldsantrekket den lille ekstra elegansen.
  • Badetøy!

GOD FERIE!