Slik tar du vare på badeshortsen

Det er sol og varmt. Det frister med et forfriskende bad. Det lukter friskt av sjøen. Det er da bare å hoppe uti. Digg!

Digg for deg, men kanskje ikke så digg for badeshortsen. Det er klart at en badeshorts er til for å brukes, og det skal man da også. Men med all påkjenningen fra salt, klor, sol og sand, er det ekstra viktig å gi den ekstra omsorg i etterkant. Vi har satt sammen en liten guide:

Unngå å tørke i direkte sollys

Det første rådet er egentlig ganske håpløst, men det er viktig og vi tenker at det i alle fall er greit å være oppmerksom på at direkte sollys sliter på stoffet. Ekspertene anbefaler å bytte badeshorts etter at man har badet, og tørke den i skyggen. Dersom du følger dette rådet, kan vil glede deg med at vi har masse råfine badeshorts i butikk om dagen, så det er bare å kjøpe med seg to eller flere. 

En litt modifisert og enklere tolkning av rådet, kan være å legge et håndkle eller annet plagg over badeshortsen i det du legger deg ned for å sol- og lufttørke. Dersom du lufttørker under en parasoll, unngår du også direkte sollys.

Sitt på et håndkle

Dette rådet er veldig banalt, men vel verdt sitt avsnitt likevel. For når man først er ute på stranden, på svaberget eller ved skogstjønna, så er det fort gjort å la seg bli revet med. Følelsen av å være mann mot natur sniker seg innpå enten du vil eller ikke, og plutselig er du selveste Tarzan i lianene. Neida. Det vi vil fram til er; vær forsiktig med å sitte rett på stein, sand eller til og med trebenker. Et lite uoppmerksomt sekund sammen med iver etter å reise seg eller å flytte på seg, kan fort ende i en opprevet buksebak. Sitt på et håndkle.

Klor + plastpose = NO GO!

Man skal ikke oppbevare vått tøy i plast i det hele tatt, da dette forhindrer fordamping av fuktigheten og skaper et ettertraktet miljø for bakterier og mugg. Badetøy som er utsatt for klorvann er ekstra ille, da kloren kan forårsake misfarging og skade på stoffet.

Skyll i kaldt vann

Etter en lang dag på stranden, er badeshortsen godt absorbert med både det ene og det andre. Det er derfor viktig - så fort man kommer innomhus - å skylle vekk dette. Denne regelen gjelder om du har vært i klorfylt badebasseng, i saltholding sjøvann eller i krumsete fjellvann. Salt, klor, sand, skit og solkrem må skylles bort, så det ikke får tære på og skade badeshortsen din.

Heng opp eller tørk flatt

For å unngå slitasje på fibrene i badeshortsen din, anbefaler vi å være forsiktig med å vri ut vannet av plagget. Etter skylling kan du enten forsiktig klemme vannet ut, henge det til drypptørking eller la det tørke på et håndkle. Du kan også la det tørke flatt direkte på badegulvet, men vær obs på at syntetiske materiale ikke tåler varme så godt.

Følg vaskeanvisningen

Etter flittig bruk og noen runder med skylling og tørking, kan det hende seg at badeshortsen har behov for en aldri så liten vask. Ofte er håndvask anbefalt, og i så tilfelle er det viktig å bruke mild såpe i tillegg til å sørge for at all såpa skylles ordentlig ut. Dersom du skal vaske badeshortsen i maskin, anbefaler vi finvask med lav sentrifuge og mild såpe. Ved tørk, gjelder samme anbefalingene som i forrige avsnitt.

VI håper du er mer inspirert til å bade og kose deg i sola, enn redd for å ødelegge badeshortsen din. Ta vare på den og bruk den i mange somrer til!

Se vårt utvalg av badeshorts her.