Barbour - Beskyttelse mot elementene

Du har kanskje sett den på skuespiller Daniel Craig i James Bond Skyfall?
Eller på David Beckham i flere anledninger? Til og med Prinsesse Diana og prinsesse Kate har kledd seg for elementene i denne jakken.

Vi snakker selvsagt om den ikoniske oilskin-jakken fra det britiske merket Barbour. Og nå har vi fått den til våre butikker på Røros og i Trondheim, sammen med mye annet godis fra merket.

Kolleksjonene

Det mest kjente plagget er den nevnte voksede jakken. I tillegg tilbyr Barbour quiltede jakker, strikkede plagg, fottøy, og andre plagg som speiler merkets arv og forpliktelse til kvalitet og funksjonalitet. Barbour-plaggene forbindes ofte med jakt i britisk stil. Deres nyere kolleksjoner tilbyr i tillegg urbane og moteriktige plagg, også med de samme lovnadene.

Kvalitet, funksjonalitet og stil

Hvert plagg er laget med omhu og ekspertise, med fokus på materialer av beste kvalitet og enestående håndverk. Inspirert av behovene til de som lever og arbeider utendørs, tilbyr Barbour klær som beskytter og yter i alle værforhold. Perfekt for det norske klimaet, spør du oss. Klassiske og tidløse design som ikke går av moten, med fokus på eleganse, enkelhet og ekthet. Både til damer og menn.

 

Historie

Den første Barbour-butikken åpnet i South Shields i England i 1894, og bedriften som den gang ble etablert av John Barbour, drives i dag av hans inngifte etterkommer, Margaret Barbour.

Detaljene som fortsatt vises i plaggene, har lang historie. Visste du for eksempel at den bakre glidelåsen på Beaufort-jakken leder til en stor lomme som rommer fuglefangsten?

Barbour har gjennom årene mottatt en rekke utmerkelser, både for godt håndverk, samfunnsengasjement og ikke minst bærekraftfokus. Du kan lese mer om Barbours historie her.