ByTiMo

ByTiMo er et norsk mote- og klesmerke grunnlagt av designeren Tine Mollatt i 2004. Navnet "ByTiMo" er en forkortelse for "By Tine Mollatt". Merket er kjent for sine feminine og elegante design, og har blitt populært både nasjonalt og internasjonalt.

ByTiMo er kjent for å skape plagg med vakre mønstre, farger og detaljer. Merkets kolleksjoner omfatter alt fra kjoler, skjørt og bluser til jakker, bukser og tilbehør. Klesstilene er ofte preget av romantikk, vintage-inspirasjon og en feminin estetikk.

Med fokus på bærekraftig praksis

Det som skiller ByTiMo fra mange andre motebrands er deres fokus på bærekraftighet. Merket har en dedikert tilnærming til ansvarlig produksjon og etiske verdier. De jobber for å sikre at arbeidsforholdene hos deres produsenter er trygge og rettferdige, og de bruker materialer av høy kvalitet.

ByTiMo har også et sterkt engasjement for å støtte kvinners rettigheter og empowerment. De har samarbeidet med organisasjoner som Women for Women International og Plan International for å fremme likestilling og gi økonomiske muligheter for kvinner over hele verden.

Merket har oppnådd stor suksess og er blitt anerkjent både nasjonalt og internasjonalt. ByTiMo sine kolleksjoner er tilgjengelige i utvalgte butikker rundt om i verden, samt på deres nettbutikk. De har også deltatt på internasjonale moteuker og blitt vist i flere anerkjente magasiner.

ByTiMo er en kjent aktør i norsk motebransje, og fortsetter å inspirere med sin unike kombinasjon av feminin stil og bærekraftige verdier.

ByTiMo er kjent for sitt brede utvalg av kjoler, og de tilbyr mange forskjellige stiler som appellerer til ulike smaker og anledninger. Blomsterprint og bohemsk stil er ofte gjengangere i designet, og passform og lengde varierer fra oversized til slim, og fra mini til maxi.

De mest populære modellene

ByTiMo opererer med modeller som går igjen med nye print og ulike lengder. Nedover har vi listet noen av dem og forklart hva som kjennetegner stoffene

  1. Cotton Slub: Cotton Slub er et stoff laget av bomull. Det kjennetegnes av sin karakteristiske tekstur, hvor det er ujevnheter eller tynne tråder i vevet, noe som gir en lett rustikk og avslappet følelse til kjolen. Det er mykt og behagelig å ha på seg, og det gir et naturlig og uformelt utseende.

  2. Georgette: Georgette er et tynt og lett stoff som vanligvis er laget av silke eller syntetiske fibre som polyester. Det har en litt kreppet overflate og en delikat, gjennomsiktig kvalitet. Georgettekjoler har en flytende og luftig estetikk, og de kan være drapert eller ha voluminøse lag for å skape en elegant og feminin look.

  3. Satin: Sateng er et stoff med en glatt og blank overflate. Det kan være laget av silke, bomull, syntetiske fibre eller en blanding av disse. Satengkjoler er kjent for sin glans og luksuriøse utseende. De har ofte en glatt følelse mot huden og gir en sofistikert og glamorøs effekt.

  4. Chiffon: Chiffon er et tynt, lett og gjennomsiktig stoff som vanligvis er laget av silke, viskose eller syntetiske fibre. Det har en delikat og flytende kvalitet og er ofte brukt til å lage luftige og romantiske kjoler. Chiffonkjoler kan ha lag, volanger eller draperinger som gir dem et mykt og feminint utseende.

  5. Twisted: Twisted refererer vanligvis til en teknikk der stoffet er vridd eller vevd på en spesiell måte for å skape en tredimensjonal effekt. Twisted-stoffer kan ha en tett tekstur og gi kjolen et interessant og unikt utseende. Det kan brukes i ulike tekstiler som bomull, silke eller syntetiske fibre.

  6. Plissé: Plissé er en teknikk der stoffet blir behandlet for å lage permanente folder eller rynker. Dette skaper en teksturert overflate som gir kjolen et flatterende og strukturert utseende. Plissé-stoffer kan være laget av forskjellige materialer som bomull, polyester eller silke, og de legger til dybde og detaljer i kjolen.

  7. Jacquard: Jacquard er et vevd stoff der mønstre eller design er integrert i selve vevsteknikken. Jacquard-kjoler har ofte intrikate og komplekse mønstre som kan være hevet eller ton-i-ton. Stoffet kan være laget av ulike materialer, for eksempel bomull, viskose, silke eller syntetiske fibre, og det gir kjolen et elegant og raffinert utseende.

Hver av disse stofftypene har sine unike egenskaper og gir kjolene forskjellige uttrykk og teksturer. Det er viktig å merke seg at materialet en kjole er laget av, kan påvirke hvordan den faller, sitter på kroppen og føles å ha på seg.

Se vårt utvalg fra ByTiMo her.