Colmar- Sport in style


1923 - ETABLERINGEN

Mario og Irma Colombo grunnla «Manifattura Mario Colombo & C.» i Monza, Italia. Den gang produserte de filt til hatter og gamasjer. I samme periode ble navnet «Colmar» oppfunnet. Fra de tre første bokstavene i etternavnet etterfulgt av de tre første bokstavene i fornavnet. MARio COLombo.

UTVIKLINGEN - FRA HATTEFILT TIL SPORTSKLÆR

Det startet med produksjon av filt til bruk i gamasjer og hatter. I 1930-årene ble det produsert arbeidsdresser i en spesialbehandlet bomullskvalitet. Kvaliteten ble oppdaget av italienske ski-pionerer og ble testet i deres treningshverdag. Videre fikk Colmar oppdrag om å lage jakker for den franske hæren, i tillegg til å inngå en avtale med den italienske skiforeningen FISI om å produsere plagg til både utøvere og støtteapparat. Gjennom 100 år har Colmar utviklet seg til å bli en av verdens fremste produsenter av sportsutstyr, spesielt på vintersport-fronten.

I DAG - 3. GENERASJONS COLOMBO

I dag drives bedriften av 3. generasjons Colombo – Mario og Irmas barnebarn. Merket har vokst til å bli foretrukket innenfor både idrett og mote, og er framoverlent når det gjelder forskning på og utprøving av nye materialer i deres plagg.

«CODICE ETICO (CODE OF ETCHICS)»

Colmar har tydelige retningslinjer for bærekraftige spørsmål, og de har utarbeidet en «Code of ethics», som er tilgjengelig på deres nettside, slik at deres måte å arbeide på er transparent for oss som forhandlere og forbrukere. Kort oppsummert har bedriften fokus på følgende:
Colmar skal lede mennesker på en ansvarsfull måte, der sikkerhet og beskyttelse av helse, inkludering og like muligheter, kamp mot diskriminering og respekt for menneske- og arbeidstakerrettigheter står sterkt.
Videre skal de ha en ansvarsfull påvirkning på miljøet, der de følger generelle prinsipper om miljøvern, i tillegg til å forske på innovative materialer med lavere miljøpåvirkning.

100 ÅRS-JUBILANTEN ER NYTT MERKE PÅ FROST

100 år etter opprinnelsen kan du endelig finne Colmar på Frost. Det er spennende å prøve noe nytt og vi synes bedriften har svært spennende kolleksjoner. Når de i tillegg er innovative på materialfronten og har tydelige retningslinjer for etiske spørsmål, er vi ekstra glade for å kunne tilby Colmar hos oss. Se utvalget vårt i nettbutikken eller besøk oss på City Lade.

Kilder
Colmar
Code of ethics