Kjoleguide - Hvilken kjolefasong kler deg best?

Kjoleuniverset føles uendelig, og blant jungelen av farger, mønster, detaljer og lengder, må man også ta stilling til passform. Kanskje vet du akkurat hvilken type kjole din kroppsfasong kommer best fram i, eller i alle fall hvilke kjolesnitt du IKKE liker. Kanskje er du så opphengt i én type kjole at du går glipp av andre passformer som egentlig passer deg perfekt? Vi vet. Vi har erfart. Vi erfarer faktisk hver dag. Så vi har laget en liten kjoleguide til deg. Les om ulike passformer og våre tips for å finne din neste kjolefavoritt.

Kjoler med definert midje

En kjole som er innsvinget i midjen gir en feminin silhuett, og er ettertraktet av dem som ønsker å definere et smalt liv. Dersom en innsvinget kjole har strikk eller justerbart belte eller knytebånd, kan kjolen fint brukes uansett hvilken kroppsform du har.

Passer til: Dersom du har en rett kroppsfasong, ønsker du gjerne å fremheve midjen din for å skape en illusjon av former. Er kroppsfasongen din timeglassformet vil også dette kjolesnittet kle deg. Dersom kjolen er innsvinget fra rett under bysten, vil denne kle deg som er størst rundt midjen.

Se våre kjoler med definert midje her.

Smale kjoler

I denne kategorien faller ettersittende kjoler som passer deg som ønsker å fremheve former og kroppsfasong. Smale kjoler kommer ofte med god stretch for at de skal være behagelige å ha på.

Passer til: Deg som ønsker å fremheve formene dine. Smale kjoler fungerer også fint til deg som er smalest øverst med bredere hofte- og rumpeparti. Du kommer også svært heldig unna med detaljer på øvre del av kjolen.

Se våre smale kjoler her.

Kjoler med rett silhuett

En kjole uten definert midje, som er rett fra bysten og ned. Denne typen passer i utgangspunktet til alle, og finnes i både smale og vide modeller. Kjolen kan også fint styles med et belte i livet for å fremheve midjen og definere bryster og timeglassfasong.

Passer til: Perfekt for dem som er liten og slank, eller ønsker å fremheve hofter og rumpe og som ikke er for brystfager.:

Se våre kjoler med rett silhuett her.

Kjoler med A-form

Som bokstaven A, er denne typen kjoler smale øverst, med økende vidde nedover, og passer utmerket dersom du er ute etter en løs og ledig modell som ikke strammer over magen.

Passer til: Som en kjole med rett fasong, vil også denne typen kjole kle deg som ønsker å fremheve hofter og rumpe. Dersom du er slank, kommer du også unna med denne fasongen. Spesielt dersom kjolestoffet er lett og luftig. Er du størst rundt midjen, kan du også fint ha denne kjolefasongen. Gjerne i kort lengde og med korte ermer, slik at beina og armene fremheves.

Se våre kjoler med A-form her.

Omslagskjoler

Omslagskjoler kjennetegnes ved at de kan knytes i midjen slik at passformen kan justeres utfra din kroppsfasong. De kan på mange måter sammenlignes med kjoler med definert midje, men er mer fleksible og enklere å tilpasse utfra dine ønsker. Kommer med V-hals.

Passer til: Dersom du har en rett kroppsfasong og ønsker å skape en illusjon av smalere skuldre, vil en kjole med V-hals gi dette inntrykket. Ellers passer omslagskjoler til deg som ønsker å fremheve en smal midje.

Se våre omslagskjoler her.