Motehuset Frost på Røros utvider og åpner butikk i Trondheim

Motesuksessen Frost på Røros utvider virksomheten. I oktober åpner de 350 kvadratmeter med dame- og herrebutikk på City Lade i Trondheim. 

- En slik satsning i «storbyen» Trondheim er et stort og utfordrende løft for oss. Men vi har lang erfaring fra bransjen og solid økonomi. Dette er noe vi virkelig har lyst til å gjøre, sier daglig leder i Frost, Frank Norvik. 

- Det blir en hektisk vår

Det er kort vei fra ord til handling når gjengen i Frost bestemmer seg. Butikken på City Lade skal åpne allerede i oktober, og nå går det i ett med møter med butikkarkitekt, innkjøp og ansettelser.


– Det er helt sentralt å finne de riktige medarbeiderne til butikken på City Lade. Vi trenger et solid team og en butikksjef med erfaring fra bransjen. En entusiastisk kremmer som liker å jobbe med klær og folk. Det kommer til å bli en hektisk vår for å få teamet på plass, sier Frank Norvik.

Styreleder i Frost, Sigrid M. Jansen, føler seg trygg på at dette er en mulighet det er verdt å gripe.
– Eiernes kompetanse og engasjement er sammen med selskapets solide økonomi den viktigste grunnen til at jeg tror dette kan lykkes
, sier Jansen. – Dette er en entusiastisk og hardtarbeidende eiergruppe som har lyktes godt med det de har gjort så langt. Nå åpner denne muligheten i et nytt marked seg, og vi ser ingen grunn til at et lite selskap fra Røros ikke også skal kunne lykkes i Trondheim, sier Jansen.

Frost sto øverst på lista

Coop Midt-Norge eier City Lade, som er landsdelens største kjøpesenter. Nå skal de oppgradere senterets plan 1 for 100 millioner kroner. Senter- og utleieansvarlig Guri Auran, er strålende fornøyd med å få inn Frost på City Lade.  

-Vi mangler klær i denne kategorien på City Lade og gikk aktivt ut for å finne denne rette aktøren. Øverst på lista sto Frost, et kult trøndersk konsept med solide eiere og med stor evne til nytenkning. De får de riktige merkene på plass og vi tror butikken vil bli ønsket varmt velkommen både av de som bor i nærområdet og kundene fra resten av Trondheim, sier Auran. 

Nye Plan 1 på City Lade åpner i oktober med ca. 5000 kvadratmeter som vil fylles opp med nye butikker og spisesteder.

Godt renomme i mote-Norge

Selskapet Frost / 654 m.o.h. eies av Anna, Frank og Rikke Norvik. Ekteparet Anna og Frank Norvik var blant de fire opprinnelige gründerne da selskapet etablerte sin første Frost-butikk på Røros i 2006. I dag har Frost to butikker i Kjerkgata på Røros, og er en kjent merkevare langt utover verdensarvbyens grenser. Anna Norvik er butikksjef for Frost Dame, mens Rikke Lolk Norvik er butikksjef for Frost Herre. Selskapet har rundt 10 ansatte, og ansatte nylig også en egen selger for konseptet «Frost Proff» som spesialiserer seg på arbeidsklær til bedriftsmarkedet.

Siden oppstarten i 2006 har Frost fått et godt renomme i «mote-Norge». Dette gjør det enklere å skaffe seg de riktige merkene.  

-I vår bransje er det hard dragkamp om de riktige merkene, og heldigvis så har vi stor tillit i bransjen etter 15 år med gode resultater og god betalingsevne, og mange leverandører ønsker å jobbe sammen med oss, sier Anna Norvik.
-Vi har fått med oss sterke varemerker som Lois, Five Units, Replay, Fred Perry, Part Two, Gestuz, Urban Pioneers, Eton, Frislid, Iis Woodling, Leveté Room, Ugg, Jim Rickey og flere. Til våren 2022 får vi Gant dame og herre, og tillegg jobbes det med flere gode merkevarer, forteller Rikke Norvik.

Vil fortsatt bo på Røros

Ekteparet Frank og Anna Norvik flyttet fra Trondheim til Røros i 2005. - Tanken var å bli ett år, men vi trivdes så godt i bergstaden at det rett og slett ble et livsstilsvalg, forteller Frank.

 - Vi har aldri angret på at vi flyttet. Røros er et helt spesielt sted med en unik urbanitet og dynamikk jeg ikke har opplevd noe annet sted. Så selv om vi nå utvider Frost og åpner butikk «i byen», blir vi boende på Røros. Hovedkontoret skal fortsatt ligge midt i hjertet av Bergstaden, forklarer en entusiastisk Norvik. 

Rikke er Frank- og Annas niese og kom fra Vinje i Telemark til Røros i 2014. Også Rikke har funnet seg godt til rette på Røros, og akkurat som sin onkel og tante har hun blitt svært involvert i lokalsamfunnet. Hun er leder for Røros Handelsstands Forening og en av ildsjelene bak gruppa «Røros Crew» hvor unge rørosinger og tilflyttere finner sammen.

Fra venstre: Anna H. K. Norvik, Frank Norvik, Sigrid M. Jansen, Rikke Lolk Norvik