Replay

HISTORIE

Replay ble grunnlagt i Italia i 1978 av Claudio Buziol. Visjonen om å tilby jeans av høy kvalitet, sammen med viktigheten av tidløs estitikk, var gjeldende fra start. Som en hyllest til vintage denim og klassisk mote, ble navnet "Replay" valgt.

INNOVASJON OG KVALITET

Det som skiller Replay fra andre jeans-merker er deres konstante streben etter innovasjon og kvalitet. Replay var blant de første som introduserte teknikker som stonewash, bleking og laserbehandling for å oppnå autentiske detaljer på jeans. Denne dedikasjonen til håndverk og detaljer gjenspeiles tydelig i hver eneste jeans de produserer. 

BÆREKRAFT OG ETISK PRODUKSJON

Replay tar også sitt ansvar for miljøet og samfunnet alvorlig, gjennom implementering av bærekraftige praksiser i produksjonsprosessen og samarbeid med leverandører som deler deres forpliktelser til etisk produksjon. På den måten kan Replay si at de tar vare på både planeten og mennesket.

MODELLENE

På Frost tilbyr vi Replay i både dame- og herremodeller, og både jeans og andre bukser. De vanligste og mest populære jeans-modellene kan du lese om her.

Anbass - Slim,tapered

Passform: Anbass er smal med avsmalnende bein, og midja er medium høy.

Valg av størrelse: Størrelsestabellen nedenfor viser en generell veiledning av alle Replays herremodeller. Vi anbefaler å velge en størrelse som er akkurat passe, og heller litt for stor enn litt for liten. En jeans med så mye stretch som Anbass har, er mindre slitesterk enn en jeans av 100 % bomull, noe som må hensyntas ved valg av størrelse.

 

Grover - Regular, straight

Passform: Grover er verken smal eller vid, og har rett bein, med medium høy midje.

Valg av størrelse: Størrelsestabellen nedenfor viser en generell veiledning av alle Replays herremodeller. Vi anbefaler å velge en størrelse som er akkurat passe, eller ørlite trang. En dongeribukse med så mye bomull som denne modellen har vil gå seg ut ved bruk.

M9z1 - Wide, straight

Passform: "901" har vide og rette bein og ekstra høy midje.

Valg av størrelse: Størrelsestabellen nedenfor viser en generell veiledning av alle Replays herremodeller. Vi anbefaler å velge en størrelse som er akkurat passe, eller ørlite trang. En dongeribukse med så mye bomull som denne modellen har vil gå seg ut ved bruk.

W9z1 - Wide, straight

Passform: "901" har vide og rette bein og ekstra høy midje.

Valg av størrelse: Størrelsestabellen nedenfor viser en generell veiledning av alle Replays herremodeller. Vi anbefaler å velge en størrelse som er akkurat passe, eller ørlite trang. En dongeribukse med så mye bomull som denne modellen har vil gå seg ut ved bruk.

STØRRELSESTABELLER

Herre

Dame
Mål deg selv rundt livet og rundt hoftene, og sammenlign med målene i tabellen. På generelt grunnlag anbefaler vi å velge størrelsen som passer akkurat. Dersom du ligger på et vippepunkt, kan du lese våre anbefalinger under beskrivelsen av de ulike modellene i forrige avsnitt.
Se vårt utvalg av Replay her.

JEANS

Opprinnelsen til jeans strekker seg tilbake til 1850 da Levi Strauss lanserte arbeidsbukser til graverne under gullrushet i California. Kjennetegnet til jeans er måten de er vevd på, der bindepunktene blir flyttet en tråd til sides for hvert innslag.  Denne teknikken - kyptervev -  gir diagonale linjer over hele stoffet.

Jeans ble et moteplagg for ungdom på 1950-tallet, og 70-tallet ble tiåret for jeansens inntreden til fritid, hverdags og fest.

MATERIALER

Jeans er i utgangspunktet et bomullsplagg uten stretch og med enestående holdbarhet. At det i sine første tiår ble brukt som arbeidsplagg i gruver og på hesteryggen sier sitt om overlevelsesgraden. I dag finner man oftere elastan og polyester i jeans-plagg, enn bare bomull. Dongeribukser som ikke er 100 % bomull, går seg ikke ut i like stor grad, men det er i hovedsak anbefalt å velge en litt trang størrelse likevel. Mer spesifikk størrelsesanbefaling finnes under beskrivelsen av de ulike modellene for hvert merke.

Elastan

Med elastan tilføres stretch og komfort. Fordelen med elastan er uten tvil komfort og bevegelighet, mens tilsetting av dette materialet gir stoffet et mindre slitesterkt stoff. Jeans med elastan vil derfor utvide seg mindre enn jeans av 100 % bomull, og vi anbefaler å velge en størrelse som passer akkurat.

Polyester

Polyester tilføres stoffet sammen med elastan for å kompensere for den svunne holdbarheten.

Lyocell, modal og viskose

Ofte finner man også en av disse cellulosefibrene i jeans. De er med på å mykgjøre stoffet, og tilføre det ytterligere komfort. Cellulosefibre er i utgangspunktet relativt slitesterke og er derfor med på å forbedre kvaliteten på stoffet.

PASSFORMER

Vi har kategorisert jeansene våre under ni ulike kombinasjoner av passform, definert av henholdsvis beinvidde og beinkant.

Slim og tapered

Denne passformen beskriver en bukse som er smal og ettersittende både i lårene og videre nedover beina.

Slim og straight

Smal og ettersittende rundt lårene, og en rett linje fra knærne og ned.

Slim og flared

Smal og ettersittende rundt lårene, med sleng fra knærne eller lengre ned på beina.

Regular og tapered

Denne passformen beskriver en bukse som er verken ettersittende eller vid rundt lårene, og der avslutningen på beina går innover.

Regular og straight

Verken ettersittende eller vid i lårene, med en rett linje fra knærne og ned.

Regular og flared

Verken ettersittende eller vid i lårene, med sleng fra knærne eller lengre ned på beina.

Wide og tapered

Denne passformen beskriver en bukse som er vid i lårene og som smalner inn nedover beina.

Wide og straight

Vid i lårene og rett hele veien ned.

Wide og flared

Denne kombinasjonen er vid i lårene, med sleng fra knærne eller lengre ned.

VASKING AV JEANS

Nødvendig?

Vurder om det er nødvendig å vaske buksa eller om det går an å spotfjerne flekker. Maskinvask sliter på både klærne og miljøet, så her er det viktig å ikke bare vaske over en lav sko.

Før vask

Vreng buksa for å beskytte utsiden mot friksjon, lukk glidelåser og knapper og sørg for å tømme lommene.

Velg riktig vaskemiddel

Velg et mildt og skånsomt vaskemiddel og unngå å bruke tøymykner. Tøymykner vil påvirke jeansens utseende og fasong og ødelegge plagget på sikt.

Følg vaskeanvisningen

Jeans bør ikke vaskes på mer enn 30 grader, og med lav sentrifuge.

Tørking

Vreng dongeribuksa tilbake og heng til drypptørking. Unngå tørketrommel. Dersom buksa må hurtigtørkes, kan du forsiktig dampe eller stryke den.

Pro tip

En ubehandlet dongeribukse må vaskes alene. Gi den gjerne et saltbad før vask, der du blander kaldt vann og salt i forhold 1:2, og lar den ligge der en times tid før vanlig maskinvask.

Shop jeans her.