Scandinavian Edition - Back to purity, back to simplicity

Det norske merket, etablert i 2015, har som visjon å lage produkter som prismessig skal være tilgjengelig for alle, uten å gå på kompromiss med kvalitet. Brandet designer ytterplagg inspirert av måten de fremsto på 50-tallet, og legger stor vekt på detaljer og materialer.

Form og funksjon

Scandinavian Edition skaper produkter som er ment til å brukes hver dag, med vekt på at designet fremmer brukervennligheten og lar brukerens selv bestemme stilen. Jakkene har et bredt bruksområde og fungerer like bra til hverdags, i jobb og møter, til shopping i blåsende, regnfulle eller kalde gater, som til penjakke over kjolen eller dressen.

Med fokus på kvalitet og funksjonalitet kan Scandinavian Edition stå for tidløshet i produktene sine, og samtidig kjempe for en verden uten overflod av billige produkter, «fast fashion» og bruk-og-kast-samfunn. Jakkene er laget for varighet, og misjonen er å skape produkter med både flott design og god bærekraft-etikk.

De sier «Back to purity, back to simplicity”, og mener med det at mindre er bedre, og at det essensielle topper det unødvendige ekstra.

Tekniske detaljer

Varme

Her i nord kreves det varmt yttertøy høst- og vinterstid, og Scandinavian Edition bruker høykvalitets merkevarer for å tilføye jakken din varme, varighet, miljøvennlig og dyrevennlig syntetisk isolasjon.

Theremore®

Theremore® ble stiftet i Milano i 1972 og er verdensledende innen forskning og produksjon av syntetisk isolasjon i klær og soveposer.

Ecodown® er tradisjonelt sett det bærekraftige alternativet til dun og fjær, og Theremore® tar nå det neste steget i bærekraftretningen ved å omgjøre hele Ecodown®s varelinje til å produseres av PolyEthylene Terephthalate (PET) vannflasker.

Nye Ecodown® er det eneste syntetiske produktet i markedet som er laget av 100% brukte vannflasker, noe som gir flere positive ringvirkninger. Gjenbruk av inntil 10 flasker per plagg fører til reduksjon av søppel. Bruk av PET vannflasker sparer oljeuttak og gir beskyttelse av energireserver for fremtidige generasjoner.

3M Thinsulate

Varm, likevel lettvektig. Kraftig, likevel tynn. Det fanger og holder på kroppsvarmen, og slipper ut fuktighet. 3M Thinsulate har en høy varme-volum-ratio, og gir muligheten til å designe nette plagg uten at det går på bekostning av funksjon.

RDS sertifisert dun

Scandinavian Editions dunjakker inneholder det som betegnes som high-end standard for dun, nemlig 90/10. Betegnelsen vil si at 90% av fyllet er dun, mens 10% er fjær. Dunet som brukes i jakkene er RDS-sertifisert. Les mer om RDS-sertifisering i vår artikkel om dun og fjær.

Vindtett

Jakkene fra Scandinavian Edition er vindtette ved hjelp av stoffene i seg selv eller ved hjelp av membran. I tillegg til å holde vinden ute, slipper de også ut kroppsvarme og damp.

Vanntett

Alle Scandinavian Edition høst- og vinterjakker er 100% vanntette, med ulik vannsøyle. Jakkene har enten et vanntett ytre lag eller en innvendig membran. I tillegg er sømmene tapede eller forseglede.

Durable Water Repellency (DWR) er en behandling av ytterlaget med et vannavvisende belegg. Ved denne typen behandling vil vannet perle seg og renne av.

En vanntett membran festet på innsiden av ytterlaget inneholder små porer som tillater fukt fra kroppen å slippe ut, mens smeltevann og regn ikke trenger inn.

Graden av vanntetthet måles i millimeter vannsøyle.
En vannsøyle på 0 – 1 500 mm kalles vannavvisende eller snøtett og holder deg tørr i tørre omgivelser eller lett regn.
En vannsøyle på 1 500 – 5 000 mm kalles vanntett og holder deg tørr i lett til normalt regn.
En vannsøyle på 5 000 – 10 000 mm kalles veldig vanntett og holder deg tørr i moderat til mye regn.
En vannsøyle på 10 000 – 20 000 mm kalles svært vanntett og tåler heftige mengder regn. Alle høst- og vinterjakker har en vannsøyle av sistnevnte grad.

Bærekraft

Scandinavian Edition er opptatt av at produktene de leverer skal være av god kvalitet slik at de varer og kan brukes år etter år. På bakgrunn av denne ideologien er jakkene deres tidløse foran moteriktige, og ved valg av materialer er det bare de som oppfyller de strenge kravene som er satt, som får være en del av plaggene deres. Scandinavian Edition påpeker også at et plagg som blir ødelagt til tross for at det er merket som «bærekraftig», ikke representerer et virkelig bærekraftig plagg. Likevel er ikke merket villige til å bruke giftige og miljøfarlige stoffer for at produktene deres skal vare lengre. Du kan lese mer om Scandinavian Editions bærekraft-visjon på deres nettsider.

Passform

"For å se bra ut, må man føle seg bra," er utsagnet Scandinavian Edition jobber ut fra når de designer jakker. Som en enkel guideline har de fire ulike passformer for jakkene deres, slik at det skal bli enklere for deg å finne din favoritt.

Slim

Designet for å være ettersittende og innsvingt i midjen, normal i skulderbredden og med skreddersydde ermer. Modellen passer fint til slanke eller atletiske figurer. 

Fitted

Designet for å følge kroppens naturlige linjer uten å være innsvingt. Normal i skulderbredde. Modellen er ment til å være smalere  enn "regular", med mer ettersittende midje og ermer, men fortsatt mer fleksibel enn "slim". Passer fint til en rektangulær kroppstype.

Regular

Designet med normal skulderbredde og rette linjer for en klassisk følelse. Passer til deg som ønsker litt videre klær uten at det blir "oversized", eller dersom du ønsker plass til flere lag under.

Oversized

Den videste passformen utelukker kroppsdefinisjon, og er designet med droppskuldre for en løs og voluminøs passform. Her kan du velge en størrelse mindre enn du vanligvis bruker, dersom du ønsker jakken mer som en "regular" passform.

Du finner Scandinavian Edition på både dame- og herrebutikken vår på Røros, se hele utvalget i nettbutikken.

 

Kilder
Scandinavian Edition