Guide: 8 vanlige skjortekrager

Illustrasjon av åtte ulike skjortekrager.

Universet av skjortekragetyper er stort, og det er forståelig at det kan bli litt mye å velge i. Du har kanskje hørt om button-down-krage, kinakrage, cutaway-krage og fritidskrage, men hva er egentlig forskjellen og når skal du bruke - eller ikke bruke - hva?

Kragen er en viktig bestanddel av skjorta, og den spiller en betydelig rolle i å definere stilen og uttrykket til antrekket. Det finnes utallige varianter av skjortekrager som varierer i både form, størrelse og stil. Hver kragestil har sin egen unike karakter og hører til forskjellige anledninger og kleskoder.

Illustrasjon av en Button-down krage. 

Button-Down-krage

Dette er en klassisk krage som har synlige knapper på snippene. Denne typen krage er vanlig på uformelle skjorter og går godt sammen med et avslappet antrekk.

Illustrasjon av Point krage

Point-krage

Dette er en krage med snipper som peker nedover. Denne kragestilen er allsidig og kan brukes i både formelle og uformelle settinger, avhengig av skjortens design og stoffvalg.

Illustrasjon av Spread krage. 

Spread-krage

Dette er en krage med spredte snipper. Den er allsidig og kan brukes både formelt og uformelt, avhengig av stoffvalg og design. Spread-kragen er en vanlig kragetype, og kalles også cut-away-krage hos noen merker.

Illustrasjon av Wing krage.

Wing-krage

Wing-krage har spisser som stikker ut horisontalt, og den er vanligvis assosiert med formelle antrekk som smoking eller frakk. Denne kragestilen brukes ofte med sløyfer.

.Illustrasjon av en cutaway-krage 

Cutaway-krage

Cutaway-krager har svært spredte snipper som gir en bred åpning. Dette er en moderne og formell krage som ofte brukes med dress og formelle antrekk. Kragetypen går også under navnet Extreme cutaway hos noen merker.

Illustrasjon av Club krage.

Club-krage

Club-krage har runde snipper og er ganske uvanlig i dagens motetrender. Denne typen krage var populær på 1920-tallet og brukes noen ganger for å gi en retro-stil.

Illustrasjon av Kinakrage 

Kinakrage

Dette er en krage uten snipper, og som står rett opp uten å brette seg. Denne kragestilen finner man ofte på asiatisk inspirerte skjorter og gir et rent og moderne utseende. Også kjent som mandarinkrage og maokrage.

Illustrasjon av fritidskrage 

Fritidskrage

Denne skiller seg fra en vanlig krage ved at den er bredere, har slag og avrundede hjørner. Den ligger vanligvis flatt og er uten knappelukking eller spisser som man finner på en vanlig skjortekrage. Den har også en mer avslappet og uformell stil, og brukes ofte på plagg i lette stoffer som lin eller bomull. Skjorter med fritidskrage er ofte assosiert med en retro eller vintage stil, og kan ha mønstre, farger og trykk som gir et mer avslappet og sommerlig utseende. De er populære valg for fritidsklær eller i mer avslappede anledninger der man ønsker en uformell, men likevel stilfull.

 

Har kan du kjøpe våre skjorter.