Slik vasker og behandler du dine UGGs

UGGs er laget av semsket skinn og kan fort få flekker gjennom en norsk vinter med snø, salt og skitt. Vi anbefaler alle å impregnere skoene før bruk, og vaske bort flekker når de oppstår. Husk også å pleie og bevare skinnet med riktige produkter.

På utkikk etter nye UGGs?
UGG - Sjekk ut vårt utvalg av sko her

​​Hvordan vaske UGGs?

Om dine UGGs har blitt flekkete og stygge, kan de fortsatt reddes. Tilby dem en vask, gjerne på denne måten:

  1. Bruk en myk børste eller en gummibørste for å fjerne støv og smuss som har festet seg til skoen.
  2. Dersom skoen har flekker anbefaler vi UGGs eget rensesett, eller en klut med varmt vann og PåStell sitronsåpe til å forsøke å fjerne disse.
  3. Fyll skoene med papir når de tørker, for å sørge for at de opprettholder formen.
  4. La skoene tørke i minst et døgn før du tar dem i bruk - og husk å impregnere og pleie skinnet før du går ut igjen.

Vi vil anbefale å vaske UGGs med et rensesett utviklet for saueskinn, fra leverandøren selv. "UGG Care Kit" fra UGG inneholder alt du trenger for å rengjøre og beskytte dine UGG saueskinn sko- og tøfler. Dette pleiesettet inneholder: Protector, Cleanser, Conditioner og Shoe Renew Freshener. Det følger også med bambusbørste og viskelær for semsket skinn.

UGG Care Kit finner du her

Hvordan fjerne saltflekker fra UGGs?

Et veldig vanlig problem er saltflekker på UGGs. På vinteren strøs salt utover alle veier og dette setter flekker på skoene. For å fjerne disse saltflekkene vil vi anbefale å vaske med UGGs egne rensesett. Vi anbefaler også varmt På Stell sin sitronsåpe eller Sitronrens. Pass på så den ikke får virke så lenge at den lager misfarging på skinnet.

Dersom flekkene ikke forsvinner, kan du forsiktig forsøke med en blanding av varmt vann og blank eddik på en klut. Gni saltrendene forsiktig, gjerne på et lite område av gangen for å teste effekten.

Hvordan behandle UGGs?

For å sikre at skoene varer flere sesonger er det viktig å ta godt vare på dem. Ved å bruke en impregneringsspray på forhånd sørger du for at skitt og flekker ikke setter seg like lett i skinnet.

Det er også viktig å nevne at UGGs ikke er laget for vått vær. Så når de blir våte, vil de kunne få flekker og fasongen kan bli ødelagt. Prøv derfor å unngå å bruke dem dager det regner eller er mye sludd og søle. 

UGG Protector finner du her

Skal man impregnere UGGs?

Ja, det er faktisk veldig viktig at du impregnerer dem for at de skal holde seg fine. 

Hvordan få UGGs fine igjen?

Vask dem skånsomt i henhold til anbefalingene våre. Vi anbefaler ikke å vaske UGGs i vaskemaskinen, da dette kan tørke ut og ødelegge skinnet, forringe limen i sålen og krympe skoene. Bruk aller helst et tilpasset rensesett og husk å impregnere dem på forhånd.

Se UGGs "How to keep your UGGs clean" video her.