UGGs - Slik styler du dem

Hva er UGGs?

UGGs er et merke kjent for sine ikoniske saueskinnsstøvler, som opprinnelig ble designet for å holde føttene varme og tørre i kaldt vær. Støvlene er laget med et ytre lag av mykt, vannavstøtende skinn, og innsiden er fôret med varmt saueskinn eller ull, noe som gjør dem både komfortable og varme.

UGGs ble først populære i Australia og New Zealand blant surfere på 1970-tallet, der de ble brukt til å varme seg etter å ha vært i vannet. På 2000-tallet ble skoene en skikkelig motehit i USA og Europa, og i dag blir skoene brukt til hverdags som både stilsikkert og praktisk tilbehør.

Selv om de fleste best kjenner til de klassiske UGG-støvlene, har merket utvidet kolleksjonen sin til å inkludere forskjellige typer fottøy, der blant annet tøfler, slippers og fôrede vintersko er representert hos oss.

På utkikk etter UGGs? 

Se vårt utvalg av tøfler, boots og sko fra UGG!

Når bruker man Uggs?

UGGs kan brukes i mange forskjellige situasjoner, og de klassiske skolettene er spesielt populære i kaldere vær. De myke skolettene er ideelle for vinteren og kjølige dager, da de er laget for å holde føttene varme. Den fôrede innsiden med saueskinn eller ull gir god isolasjon mot kulde.
I overgangen mellom høsten og vinteren, når det begynner å bli kaldt, men snøen fortsatt uteblir, er UGGs perfekte fordi de gir varme uten å være tunge vinterstøvler.

UGGs er kjent for komfort, så de brukes ofte på dager hvor avslapping er i fokus. Ha dem på deg hjemme, på hytta eller på café i laidback outfit.

Siden skoene er enkle å ta på og av, er de også det ultimate skovalget når du skal til og fra treningssenteret, ut og reise, ut med søppelet og i andre anledninger der denne egenskapen er praktisk. Både de klassiske skolettene og de nyere slippersmodellene er perfekte til disse formålene.

Slik styler du dine UGGs

UGG-støvler har lenge vært kjent for sin komfort, og de er perfekt for kalde dager, men de er også utrolig allsidige i styling. Fra avslappet kos til mer formelle antrekk, her er seks forskjellige måter å style dine UGGs på.

Avslappet stil: Vide bukser og stor genser

For en skikkelig laidback vibe er UGGs perfekte å kombinere med vide bukser og en oversized genser. Velg løse jeans eller bukser som gir antrekket en avslappet silhuett, og fullfør looken med en stor strikkegenser eller en collegegenser. Denne stilen er både trendy og komfortabel, og perfekt for uformelle dager når du vil føle deg vel uten å ofre stilen. UGGs gir deg den ekstra varmen og mykheten du trenger når du er på farten eller bare slapper av.

Legg gjerne til en lue og en stor veske for å gjøre antrekket komplett.

 

Kosestil: Joggebukser eller tights med en god genser
UGGs kombinert med joggedress eller tights og en fluffy teddyjakke er vel det nærmeste komfort man kan komme. Denne stilen er skapt for de dagene du ønsker maksimal chill-stemning, men fortsatt vil se presentabel ut. Dette er antrekket for søndager på kafé, eller en rask tur ut på ærend.

Velg gjerne UGGs i en nøytral farge for å holde antrekket minimalistisk og koselig.

 

Hverdagsstil: Smale bukser og høststrikk

For en enkel hverdagslook, kan du kombinere UGGs med smale bukser eller jeans og en strikket genser. UGGs tilfører antrekket et element av uanstrengt komfort, mens en finstrikket genser holder looken polert og praktisk for hverdagsbruk. Denne stilen er perfekt for uformelle kontordager eller en avslappet dag på kjøpesenteret. Ved å velge smale bukser balanserer du støvlenes voluminøse utseende.

Legg gjerne til en lue eller en trendy jakke for ekstra touch.

 

Edgy stil: Lag på lag, mye tilbehør og statement jakke

For en mer urban stil, kan du eksperimentere med lag-på-lag, kombinert med mye tilbehør. UGGs passer godt inn i denne looken, spesielt når de matches med en trenchcoat eller en stor dunjakke. Smale jeans, slengbukser eller skinnbukser legger det ultimate grunnlaget for denne stilen. Tilfør deretter ulike teksturer som en stilig genser under en dressvest, et stort skjerf, en chunky lue og solbriller, og ikke minst en statement jakke. Dette skaper en rik visuell dynamikk som gjør antrekket interessant og stilig.

Hverdagspen stil: Dressbukser, skjorte eller bluse og blazer

Ja, UGGs kan til og med styles på en hverdagspen måte! Velg dressbukser eller andre skreddersydde bukser, kombinert med en enkel skjorte eller bluse, toppet med en blazer. Dette gir deg en balansert look som er både smart, elegant og komfortabel. UGGs i nøytrale farger fungerer best til denne stilen, og de myke støvlene gir antrekket en moderne twist uten at det ser for formelt ut.

Fullfør gjerne antrekket med minimalistiske smykker og en pen veske for en polert finish.

 

Pent: Kjole eller skjørt og bluse

For en penere look kan du kombinere UGGs med en kjole eller skjørt. En strikket kjole eller en bomullskjole gir en behagelig og elegant look, mens fløyel tilfører litt luksus. Du kan også velge et skjørt med en bluse for en mer formell følelse. Denne stylingen passer godt til vinterhalvåret, hvor du vil holde varmen, men fortsatt se stilfull ut. UGGs balanserer antrekket ved å tilføre en avslappet vibe til et ellers pyntet antrekk.

Velg gjerne UGGs med platformsåle for å gi antrekket en ekstra dimensjon.

Med disse seks styling-metodene, kan du enkelt tilpasse UGGs til enhver anledning, fra det helt avslappede til mer pyntede antrekk. UGGs er ikke bare for komfort, de kan også være et stilig og allsidig tillegg til garderoben din.

Ofte stilte spørsmål om sko fra Ugg 

  • Kan man bruke uggs om vinteren?
  • Absolutt! UGGs er varme og komfortable vintersko med mykt og godt fôr, og passer derfor perfekt til kalde vinterdager. Spesielt i tørt vær.

  • Kan man bruke uggs i regn?
  • Dersom dine UGGs er impregnerte på forhånd, vil de tåle en vannskyll mye bedre enn dersom de ikke er satt inn med noe. Det er også viktig å la skoene få god tid til å tørke i etterkant, dersom dette er nødvendig, og pleie dem etter rådene som er beskrevet i denne artikkelen.

  • Hva slags pels er det i uggs?
  • Avhengig av hvilken modell, finnes det ulike typer blandinger av lamme- eller saueull og TENCEL™ lyocell, som regel i 80/20- eller 60/40-forhold. UGGplush™ kommer i 10mm- og 17mm tykkelse.
    Ullet kommer fra Australia, Irland, Storbritannia eller USA, og er farget og behandlet.

  • Kan menn bruke uggs?
  • Det var menn som først startet å bruke UGGs, og i dagens motebildet er både klassiske skoletter, vinter- og værbestandige støvler og sko, slippers, sneakers, og ikke minst tøfler godt representert. Se vårt utvalg av UGGs ti menn her.