Woodling - Nordic by nature

Woodling, kanskje for mange bedre kjent som Iis, er et norsk klesmerke fra Undheim på Jæren i Rogaland. Woodling-kolleksjonene er inspirert av norske tradisjoner og sluttresultatet viser en moderne tilnærming til nostalgiske plagg. Siv Elise Seland er leder av familiebedriften som ble stiftet i 2006. Hun er utdannet motedesigner i bunn og sammen med familien driver hun butikk, kontor og produksjon på gården hjemme på Undheim.


1, 2, 3, snart 4 strikkemaskiner

I produksjonslokalet står fire toppmoderne 3D-strikkemaskiner. En maskin kan strikke rundt åtte plagg i løpet av en arbeidsdag, og målet er å kunne produsere 20% av sin egen kolleksjon i løpet av 2-3 år. Tre av maskinene strikker med importert merinoullgarn, mens den fjerde, som ble levert på slutten av 2022 kan håndtere norsk garn av det grovere slaget. Som om ikke det var nok, ventes det enda en maskin til parken. En som skal trylle klesplagg med en og annen feil, om til garn. Denne skal rekke opp plagg, slik at garnet kan bli brukt på nytt.

Lokale arbeidsplasser

Fra før produseres det 15-20 000 Woodling-plagg i Kina og India. Det er mange fordeler med å flytte deler av produksjonen til Norge. I tillegg til redusert transport, skaper Woodling flere arbeidsplasser lokalt. I dag er det ansatt en programmerer på gården, som har som oppgave å oversette Siv Elise sitt design til et språk som strikkemaskinene kan forstå. Når et plagg kommer ut i andre enden av en strikkemaskin, må det innom enda en stasjon før det er ferdigstilt. Her er oppgavene å klippe løse tråder, dampe og presse plaggene. I dag består Woodling av åtte ansatte.

Merinoull

Flere av Woodling-plaggene fra både tidligere og kommende kolleksjoner er laget i Norge. De herlige plaggene av 100% merinoull er nemlig strikket på Undheim, og er laget av RWS-sertifisert kvalitetsgarn fra ulike steder i verden.

Sæland |Jæren - 58°72N 05°81Ø

"Våre plagg er forankret i dette stedet, dyrket og vevd av naturlige fibre, sprunget ut av inspirasjon fra årstidene og lyset som skifter så raskt her; av vind, strå, sjø, trær og kampesteiner som tegner robust og værbitt typografi på den norske vestkysten, kultivert gjennom vår skandinaviske sans for enkelthet og håndverk. Vi skaper varige ting som ønsker å bli verdsatt og tatt vare på."

Kjøp Woodling på Frost

Vi er svært stolte av å tilby Woodling hos oss. Både på grunn av deres verdier knyttet til bærekraft, og ikke minst for deres flotte design i materialer av høy kvalitet. Se utvalget av Woodling her.

Kilder:
woodling studio
E24