Kjoler til sommerbryllup

 

 

Er du invitert i bryllup i sommer? Vet du ikke hva du skal ha på deg? Det kan være vanskelig både å vite hvor du skal starte å lete, og ikke minst å bestemme seg for det endelige valget. Vi har samlet noen tips som omhandler hvordan du skal gå frem i jakten, hva du skal se etter og hvordan du skal komplettere antrekket. 

Les invitasjonen

Før du går til verks og prøver kjoler til den store gullmedaljen er det essensielt å lese invitasjonen. Den vil som regel si noe om hvor formell bekledningen skal være eller om bryllupet omfavner et spesielt tema.

Kleskoder til bryllupet

Videre følger de vanligste kleskodene fra minst til mest formell. De minst formelle kleskodene er de mest vanlige i bryllup som holdes på sommeren, men det er selvsagt mulig å arrangere sofistikerte bryllup også på denne årstiden. Uansett om bryllupet er lite formelt eller veldig formelt, har du alltid lov til å "safe" med bunaden.

Pent antrekk

Dette er den minst formelle kleskoden, og den gir deg muligheten til å velge selv hva du vil ha på deg. Vårt beste råd er å pynte deg mer enn til vanlig, men uten at det blir for mye. Bruk gjerne en kjole som er enten knekort eller ankellang. Det er også lov å bruke en pen jumpsuit.
Mønster og print, gjerne av blomster, eller farger er velkomment i bryllup med denne kleskoden.

Volanger, rysjer, draperinger, blonder og sømdetaljer passer best til denne kleskoden, mens paljetter og glitter hører til i andre invitasjoner.

Vær forsiktig: Ikke velg en kjole med for mye utringning eller en som er for kort.

Tips: Velg en knekort kjole, slik at du kan danse hele kvelden uten å bli for varm.
Tips 2: Sykkelshorts.

Dress

Under denne kleskoden kan du fortsatt forholde deg lavskuldra ved valg av både form, stil og farge og lengde, og reglene er egentlig lik som for “pent antrekk”.

Tips: Tenk at antrekket ditt skal komplettere følget ditt, som har på seg dress.

Mørk Dress

Nå blir det stadig mer formelt. Korte- og knelange kjoler er ikke lenger med i diskusjonen, og må vike plass for kjoler med midi- eller fotsid lengde. Kjolen skal være pen, og den skal helst komplettere en mørk dress. Lange ermer eller smale stropper anses som mer formelt enn alt i mellom, og det er disse som er å foretrekke. En pen jumpsuit eller drakt er også aktuelt å vurdere.

Tips: Dersom du er usikker på hva brudeparet mener med "formelt", kan det være lurt å velge en fotsid kjole, for å være på den sikre siden.

Smoking

Dersom kleskoden er smoking, er den også veldig formell, og det er knelang eller fotsid kjole som er rett å bruke. Du kan også bruke skjørt og bluse, så lenge antrekket er pent. Materialer av eksklusiv kvalitet som silke, chiffon og sateng er å foretrekke.
Pass på: Hold deg unna sort, og velg et antrekk som er sofistikert.

Tips: Dersom du går for en fotsid kjole, kan vi varmt anbefale en med splitt i skjørtet. Dette er både praktisk og pent.

Galla

Galla er som det høres ut. Du skal kle deg som om du skal i selskap med majestetene. Fra gammelt av var ikke kjoler i kort lengde velkomment under slike begivenheter, men tidene har forandret seg. Vi anbefaler likevel at du velger en fotsid kjole. Under denne kleskoden har du virkelig muligheten til å skinne, og det er rett og slett lov til å overdrive. Tenk paljetter, perler, glitter og puffermer. Det skal ose litt luksus av deg.

Tips: En lang kjole med paljetter kan fort bli varm å ha på seg når sola står på og sommerdagen er lang. Hvis du velger en kjole i eksklusivt materiale og kompletterer den med tilbehør av de luksuriøse detaljene, som glitter og paljetter, blir dagen med ett mye lettere å komme seg gjennom på en elegant måte.

Maxikjole

En fotsid kjole med varierende passform. Velg silhuetten som du trives best i, enten den er ettersittende eller løs. En lang kjole i et lett materiale er å foretrekke i sommerbryllup på steder der nettene kan bli kaldere enn forventet. Det er fort gjort å tenke at en lang kjole kan bli for elegant, dersom du er invitert i et bryllup med kleskoden “pent antrekk”. I en sånn situasjon kan du enkelt tone den ned med nøytrale, flate sandaler, lett og naturlig sminke, enkel hårstyling og minimalt med smykker og annet tilbehør.

Midikjole

En midikjole er definert til å rekke til midt på leggen. Følg de samme rådene som for maxikjolen.
Tips: Dersom du er kortere en 160 cm kan ofte en midikjole være å foretrekke dersom du ønsker den fotsid.

Kort kjole

Så lenge kleskoden tillater denne lengden for en bryllupsgjest, er den perfekt til et sommerbryllup. Spesielt på varme dager. De fleste velger seg en kjole av det lengre slaget i bryllupsfest, men det er fortsatt lovlig å bruke kortere varianter. Kanskje du trives best i en sånn lengde. Pass bare på at den ikke blir for avslørende eller at lengden strider imot kleskoden.

Fargevalg for kjole til bryllup

Tidene har forandret seg, men det er fortsatt tre farger som man i utgangspunktet bør styre unna i bryllup.

Hvitt

Av de tre fargene er det kanskje bare en som fortsatt er en no-no i dagens moderne samfunn. Nemlig hvit. Bruden skal være hvit, og ingen andre. Pass også på at kjoler i nude, beige, lysegul og lys rosa ikke blir for lyse. Dersom du er usikker på om den lyse kjolen din er for lys, spør bruden eller få bekreftelse av en venninne.

Sort

Videre har du sikkert hørt at sort ikke hører hjemme i et bryllup. Dersom du er en svigermor, har på deg sort i bryllup og vet at brudeparet bryr seg om gamle myter, signaliserer du at du ikke godkjenner ekteskapet. Hvis vi ser bort fra myten og bare tenker fargen i seg selv, kan den jo fort bli noe dyster. Et bryllup er en feiring av kjærligheten og et antrekk i helsort har gjerne den motsatte effekten. Dersom du likevel ønsker å gå i sort, anbefaler vi tilbehør i farger som viser godt igjen.

Rødt

En rødkledd kvinnelig gjest er brudgommens elskerinne, og dersom morens brud kommer i rød kjole betyr det at hun ikke støtter ekteskapet. Det er i alle fall det de gamle mytene sier. Mange elsker rødt og trives best i den fargen. Dersom du ønsker å bruke rødt i bryllup, anbefaler vi å forhøre deg med bruden først. Som alternativ til rødt finnes det fine rust- eller rosatoner som fint kan brukes i bryllup.

Disse fargene og mønstrene anbefaler vi!

Blomstermønster

Det finnes knapt noen bedre anledning til å skinne i en spektakulær blomsterkjole, som i et sommerbryllup.

Abstrakte mønster

Flerfargede plagg i abstrakte mønster lyser av fest og glede hører hjemme under de minst formelle kleskodene i et sommerbryllup. En veldig iøyefallende kjole kan gjerne tones ned med nøytrale sko og enkelt tilbehør.

Pastell- og lyse farger

Ja takk! Duse toner i lyse farger som grønn, rosa og lilla er perfekte for sommerbryllup. Mintgrønn, lyserosa og lavendel er gjengangere i kjolekuløren, så her bør det være mulig å finne noe man liker. Er fargen lys, så passer den definitivt inn i et bryllup. Bare pass på at den ikke blir så lys at den kan forveksles med hvit. Som kontrast til de lyse tonene i kjolen du har valgt, kan du fint velge tilbehør i komplementærfarger eller mørkere toner av samme farge.

Sterke farger

Absolutt innafor! Både bringebær-rosa, påskegul og eplegrønn er eksempler på farger som er velkomne i et bryllup. Dersom du velger en kjole i sterk farge, kan du fint tone den ned med tilbehør dusere toner for å ikke tilegne deg for mye oppmerksomhet.

Valg av stoff

I bryllup av de mest sofistikerte slagene bør du velge en kjole av eksklusiv kvalitet. I et sommerbryllup, der det kan bli varmt, anbefaler vi materialer som puster godt og er luftige. Silke, chiffon, sateng og mercerisert bomull er gode eksempler. I et bryllup som er mindre formelt kan både lin og lett bomull være gode alternativer. Dersom du går for en kjole i syntetiske materialer, er det viktig å tenke på at den ikke blir for tettsittende og dekkende.

Tilbehør - Sko

Høye hæler

Sko med høye hæler er med på å gjøre antrekket ditt mer elegant. Av fargealternativer, utseende, hælhøyde og form, er det hva du selv foretrekker som avgjør valget ditt. Se gjerne nærmere på fargetipsene for å bli inspirert.
Høye hæler med åpen tå er ekstra velkomment i sommerbryllup.
Pass på: Stiletthæler  i kombinasjon med brostein kan fort bli en utfordring.
Tips: Ta med et ekstra skopar som du kan bytte til dersom det blir nødvendig.

Flate sko

Dersom du har litt høyde på strømpelesten, kan flate sko være et fint alternativ. Pene sandaler eller ballerinasko, eller en mellomting. Flate sko vil gi et mer avslappet uttrykk, og er perfekt dersom du har en kjole du vil tone ned et hakk. Også her vil fargevalget på skoene avhenge av fargevalgene dine ellers i antrekket.

Tilbehør - Vesker

Valg av veske avhenger både av hvor formelt antrekket skal være og hvor praktisk og romslig den må være.

Clutch-veske

En clutch eller konvolutt er elegant i seg selv. Dersom du velger en type som har medfølgende reim eller håndtak egner den seg også godt dersom du har behov for å ha hendene frie. Velg gjerne en farge og et materiale som kompletterer antrekket ditt. At veska skal matche skoene er en klassiker og en sikker vinner, men er ikke alltid en nødvendighet. Se på helheten og tenk på hva du ønsker å framheve.

Skulderveske

En liten og nett veske med skulder- eller crossbody-reim passer til de fleste antrekkene for de minst formelle bryllupene. Størrelsen på veska avhenger av hvor mye du trenger plass til og fargen og materialvalget bør matche antrekket for øvrig.

Tilbehør - Smykker

Noen kjoler er et smykke i seg selv, og behøver kanskje ikke noe ekstra tilbehør utover sko og veske for at antrekket skal være fullkomment. Andre kjoler trenger kanskje hjelp av andre ytterligere for å virkelig komme til sin rett. Både perler, diamanter, gull og sølv er velkomne i alle bryllup.

Hva skal man bruke over kjolen da?

La kleskoden bestemme hvor pent yttertøyet skal være, og bruk gjerne en kåpe eller en pen blazer. Til de minst formelle kleskodene kan du fint bruke en blazer i lin eller bomull, for en mer avslappet tilpasning.

Dersom det er meldt regn eller fare for regn, så husk for all del paraplyen så ikke håret og sminken blir ødelagt.

SE VÅRT UTVALG AV KJOLER HER